Nov 6, 2013, 9:25 PM

Полет над пътя 

  Poetry
411 0 0

Ето, сякаш политам - но не тръгвам към рая.

За секунди достигам от нула до сто.

На таблото стрелките достигат до края.

И присветва лампата "тракшън контрол".

 

Сякаш спират колите на пътя пред мене.

А моторът ръмжи на пълен форсаж.

И за нищо не мисля в това утро студено -

а волана навивам в остър вираж.

 

И залепва за пътя стабилно купето.

И над асфалта като призрак летя.

Аз се рея - сякаш съм птица в небето.

Само гумите бързи тихо свистят.

 

И настигам го злото - то не ще ми избяга.

Аз ще дойда при вас още същия ден.

Идвам бързо - макар и не чак веднага.

Но добре, че има такива кат мен.

© Стефан Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??