Nov 14, 2018, 9:54 AM

Помни, жена е антоним на слаб... 

  Poetry » Other
515 16 23

Ти знаеш, нямаш право да си слаб,
че слабост на страхливите се пада.
С потайни думи-сълзи месиш хляб.
Раздаваш го, на тебе ти присяда.

 

А нощем жънеш нива от звезди.
Луната ти е паламарка крива
и луда муза с вятърни юзди,
напомня, че те има, че си жива.

 

Понякога е клисав този хляб,
но гладните за обич не пробират.
Помни, жена е антоним на слаб,
написаното с огън не умира.

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??