Jan 13, 2013, 2:44 PM  

Последната любов 

  Poetry » Love
813 0 11

---


Изгори ме таз обич — последната —
ще роди, и със смърт ще накаже!
Оцелявах в уюта на ледници
и измръзвах по летните плажове.

Непреклонна! Далечна, но — истинска!
Жива рана със солник зашита.
Беше брод, беше пропаст и пристан.
Беше битка до кръв. Бе защита.

Беше капка живот, а се давех.
Беше въздух, а стискаше гърлото.
Тя от мен волна птица направи,
после сякаш в морето ме хвърли.

Помня още предишни любови —
и от огън, и в лед закалени.
Но Любов — животворна отрова,
ще е тази  последната в мене!

 

---

© Станислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??