Feb 1, 2013, 11:43 AM

Последни гости 

  Poetry
2318 1 53

 

 

                                                    Последни гости

 

Тази нощ изгубихме земята.

Останаха да светят белите ù кости.

Дърветата ги няма, няма я тревата,

с теб ще бъдем последните ù гости.

 

В тази нощ, като кладенец студена,

когато ще сме толкова излишни,

под старото замръзнало вретено

на земята - красива и предишна,

само ние ще вървим така

към хоризонта, който ще засвети

и без да пускаш моята ръка

под восъчния натиск на небето,

ще откриеш корените плодни,

когато някога било е лято

и още си е дишала свободно

и се е въртяла с нас земята.

 

Съмна, но не ми прави закуска.

Силата е в нас, омесила тестото,

която само смелите допуска.

Тази нощ намерихме живота.

 

 

© Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??