Позицията първа, някой ден,
ще бъде, не на първо място...
Послушният –
не скучен е, кретен,
а със живота,
е наясно.
Че, който много рита –
ритат...
И скучният изпитвал е това.
Той знае,
че в забвение отлитат,
дори най-щурите дела.
И затова спокойно си живее,
и носи своя земен дял –
той може,
като славей да не пее,
ала не е и с глас,
на папагал.
Послушният –
ослушва се, накратко.
Внимава, накъде ще стъпи
с крак.
А скучният във него,
дреме сладко,
че знае –
пръв ще бъде пак.
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.