Dec 5, 2014, 1:35 PM  

Предчувствие за Есен... 

  Poetry » Phylosophy
765 0 3

Предчувствие за Есен...

 

Гората още е с духа на младостта си

(и тя навярно вярва в чудеса!),

но със предчувствие за Есен:

пожълтяват и листата й

и студенее вече утринната й роса...

 

Животът ни, задъхан от въпроси,

пред неизбежния сезонен кръговрат,

със порива на вятърът се носи

и измамно с него се усеща млад...

 

... но със Душата се долавя вече:

една тъга във вечерния дим,

по-дълго се заслушваш във щуреца

и ставаш по-сантиментален,

                                              и непредвидим...

 

Коста Качев,

Есента

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??