Feb 26, 2021, 8:02 AM

Предчувствие за пролет 

  Poetry
291 3 9

Предчувствам минзухарени полета –

земята с тях приветства свойта пролет.

Те в блясък свръхсияещ са обзети

и в приказно ухание, и в полет

 

на птици, зажаднели пак за Слънце,

за люляци и извори кристални.

А в шепата полегнало е зрънце,

което пази всичките си тайни.

 

И щом в пръстта потъне нежно, леко,

ще избуи в ливади пъстроцветни,

ще ни обвие в булото си меко

с копнежа на прегръдките си летни!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??