Feb 13, 2011, 8:04 PM

Предпролетно 

  Poetry » For kids
736 0 13

 

 

Баба Марта се пробуди,

скокна леко, бодра вече.

Сечковците, братя луди,

тя изпрати надалече.

 

После цяла нощ не спала,

мартенички е тъкала.

Как избрала цветовете –

бяло и червено сплете.

 

Па приготви за гората,

да са клонките зелени.

Има чудни – за децата –

да са здрави и засмени.

 

За овощната градина,

за животните в обора,

та през цялата година

плодородие да има.

 

И на Слънцето засмяно

мартеница тя завърза,

да изгрява рано-рано,

пролет да пристигне бързо.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??