Oct 19, 2022, 9:31 AM  

Прекосяване през есента 

  Poetry » Phylosophy
210 3 15

ПРЕКОСЯВАНЕ ПРЕЗ ЕСЕНТА

 

На валма се накачули есенният листопад.

И ухаеше на дюли, на чимшир и мокър сняг.

Спряха косове да пеят, както чанът да дрънчи.

Гол клонакът мержелее, из мера̀та трън стърчи.

Дим из кривите комини на чилета се кълби.

Кучетата – ден да мине, скитат гладни и са зли.

Вечер думка със юмруци орехът – самотен страж,

и ръждивите улуци скърцат със влудяващ марш.

Блъска, съска люта сприя и разпасан дъжд плющи.

Из сиротната кория в уплах сойката крещи.

Стелна есен безпределна шал раздрипан и мъглив.

Време стана ли разделно – да се чудиш що си жив?

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??