През лятото съм родена,
когато житото е вече
ожънато
и билките прецъфтели
отдавна,
когато тревата е изсъхнала
и пожълтяла.
Кафяви са ми очите.
Сигурно затова тъй много
морето
обичам.
(Нали казват, че противоположностите
се привличат!?)
През лятото съм родена.
Сигурно за това казват,
че кръвта ми е гореща
като слънцето през юли.
Сигурно, защото
съм през лятото родена!?
© Ваня All rights reserved.