Приказка в октомври
Този шепот на пукащи
съчки в огнището
случва уютно с вкус на огън.
Навън ръмещ есенен дъжд
шепти на ръба на тишината.
Гонят се думи боси -
дъждостишия и огнеслучвания,
на огнището в стиха се крият.
Аз ли? Аз притихвам премалял,
лудости сбъдвам в полутон.
Болящ и обичащ, шепна
на утихналата сълзичка
приказка за обичане,
онова последното
след като свърши света...
©Ванко Николов (Starkmaster ®vn)
© Ванко Николов All rights reserved.