May 20, 2020, 9:31 AM  

Приютяване на болка 

  Poetry » Phylosophy
805 7 18

ПРИЮТЯВАНЕ НА БОЛКА

 

Пиша от ръба на синевата.

Дявол ли съм, Ангел ли? – не знам.

Вярвам, че сте още мои братя

и се моля в светлия ви храм.

 

В думички, изречени със обич,

в погледи, препълнени с копнеж,

за да сме щастливи, Бог е сложил

пухче от глухарче – за летеж.

 

И дъга – със многолика нежност,

блудница сълзата – след дъжда.

Три бодилчета на таралежи –

залеза раздрали при вражда.

 

Често съм се питала къде е

разумът в избегнатия грях?

Мога и без бури да живея –

но пропускам прòсвета след тях.

 

Искам ли да полетя високо –

ще надмогна всяка суета.

Ако си дошъл при мен за болка,

извини ме – но ще я спестя.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??