Mar 22, 2009, 12:32 PM

Призрачно 

  Poetry
642 0 28

 

                 Призрачно


Душата ми е стара. Като замък.
Призраци плетяха и ръце.
И шепнеха и в мрака нямо,
че имала е като вас сърце...

Обгърната със черно наметало,
стенеше от всеки допир, звън...
Счупи си крилете в огледало,
остана в нечий мъжки сън...

Насечена и цяла в драскотини,
проекция на огнени кошмари...
Света във нея е изстинал,
(или във него тя е остаряла)...

Но свети още! Като вино старо!

© Таня Георгиева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??