Jul 31, 2016, 8:47 AM

Пробойна 

  Poetry » Other
605 1 2

Бурята ни връхлетя внезапно,

грабна ни, захвърли кораба

към озъбени, безмилостни скали.

Мачтата прекърши с писък остър,

запокити в мрака нашите мечти.

В кораба отвори се пробойна,

но морето сякаш се смири.

Хвърлихме спасителните лодки

и се сгушихме в студа чак до зори.

Стигнахме брега изнемощели.

Бурята бушува само час.

И прегърнахме се, мокри и смутени.

В джунглата ни трябваше компас.

Корабът потъна в океана,

но огря пак слънцето над нас.

И благодарих на Бога, че сме здрави

и прегърнати мечтаем пак на глас.

© Наташа Биразова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??