Oct 18, 2014, 7:43 AM  

Прогноза 

  Poetry » Other
423 0 7


Прогноза


Разсъмва се. 

Боли ме лявото ребро.

Разтривам го. 

Разсеяно и не ритмично.

Знам, 

няма да родя и днес Адам.

Отново ще се случи нещо сеизмично.

 

Изливам 

върху болката кафе. 

Запалвам вместо свещ цигара 

и гледам как догарят 

всички нощни страхове 

и в утрото как пепелта им 

бавно-бавно се разтваря.

 

Ръбът 

на чашата ми за кафе 

отрязва в крайчето на битието 

съвсем мъничко късче 

облачно небе

за да надникна в сиромашкото си лято.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??