Sep 29, 2021, 10:18 AM  

Проклета 

  Poetry » Phylosophy
641 8 9

През урви, през понори и дерета,

сама вървя по трудния си път.

Съдбата моя женска е проклета,

по вълчи пак очите ѝ блестят.

 

Ни рожби свидни има, ни бърлога,

по тръните парченца от душа,

оставя тя и зная, че не мога,

три дни да вия, да я утеша.

 

Не срещнах брат, любим, а ни дружина,

сама си бях опора, дом и бряг.

Мечтата ми умираше – мърцѝна,

в родилни мъки да възкръсне пак.

 

Ако ме срещнеш, дрипава и черна,

не хвърляй ръбест камък подир мен.

Жена съм, като майка ти. Безмерно,

товар по- тежък ми е отреден.

 

Но ясно зная накъде отивам,

облизаната рана не боли.

Високо – там без тръни и коприва

и мърша няма. Вятър и орли.

 

Дано не бъде прекалено късно,

дано сърцето си да съхраня...

Със сетни сили над света да пръсна

сто чудеса, без болка и вина.

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??