Jul 14, 2009, 12:17 PM

Пролет 

  Poetry » For kids
814 0 3

Пролет


Птички с песен приканват деня.

Снегът с неохота мудно се топи.

Напоява жадната черна земя,

сили за живот да ù дари.

 

Пролетта със нежна сила

разстила килими от пъстри цветя.

Дръвчетата в зелени ризи облича,

нашарва ги с розова боя.

 

Сърнички палаво играят

на тучния килим.

Катерички гледат и се маят,

отърсват зимен грим.

 

Мечок от хралупата подава носле,

изпаднал бил е той в приказна забрава.

На тревата ляга да се попече.

С дебел глас пролетна песен запява.

 

В танца луд на вълните

реките къпят пролетта.

Преливащи от бистра водица,

напояват живата ù красота.

© Александра Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??