Feb 24, 2018, 7:34 PM

Пролет 

  Poetry » Landscape
505 6 10

Пролетта е тука! 

С невидима ръка

рисува- листа, трева и пъпка. 

С целувка топла, разтопен снега

потече весело в капчука

и взе - последна прошка.

Мъглата вдигна своите платна

и вятърът се кротна.

Любовно шепне кръглата луна, 

и нежно земята целуна, 

приспа птичите гнезда

със звездна милувка. 

И щъркелът не закъсня, 

поправя старото гнездо-

прашно и угнило. 

Земята цяла засия

с черга пъстра от цветя

и нашите сърца от обич пак туптят.

Да бъде вечна пролет! 

 

© Василка Ябанджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??