Mar 27, 2018, 1:22 AM

Пролетно е! 

  Poetry
506 1 10

Когато пак южнякът тук задуха,

и портите на топлото отвори,

то значи – пролетта е вече тука

и сякаш във ухото ми говори.

 

Тя цветове красиви ще разлее,

по ниви, по поля и по ливади.

От минзухари ще залилавее,

и багри ще се ширнат на каскади.

 

Зеленото с килим ще ни обгърне,

червено – жълтото пламти в лалета,

а бяло – розовото ще прегърне,

обилно нацъфтелите дървета.

 

И звучните игри на птици пойни,

ще огласят ни с радост, сладки песни.

Да замечтаем се за дните знойни,

и миговете слънчево – небесни!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??