Apr 11, 2012, 10:01 AM

Пролетно равноденствие 

  Poetry » Love
455 0 3

 

Не спира да я вика денонощно.

Душичката му – колко? – перушинка!

Откъде извади за гласа си мощ

във вейчиците вкопчената чинка!

 

Дъх не си поема, та дори за миг!

Нощя, деня, дъждът не я прогони.

Най-изкусния и страстен чуролик

престъргваха щурчетата с триони.

 

Люляков въздишък покрай бял салкъм –

небето щедро в аромати ръси.

Време е да ни разбудят като с гръм

птиците със своите земетръсни

 

свирукания и пламтящи ноти –

подобно факли от листенца мак.

Какво e да си птицата напролет,

колчем Господ разпилява благодат?

 

Какво е да живееш и да дишаш

за този миг да бликнеш във вокали?

Така навярно ветровете пишат

по облаците ангелски хорали.

 

 

 

 

 

 

 

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??