May 19, 2017, 10:34 PM

Пропуснати дни 

  Poetry » Other
572 1 2

Много пъти се борех с това да не падна...

Да не видят душата ми долу в калта...

Често тръгвах, преди да е станало лято,

и се връщах самичка в студа...

По-добре бе да имам изстрадана гордост,

вместо в мен да живее тъга

от това, че съм в нечии думи и злоба...

Тръгвах, без да премеря целта.

Само аз да съм права – това има смисъл,

та дори да е с тежка цена!

Всичко друго е някак си даже излишно –

трябва сам да си пазиш честта...

 

Боже,

колко пропуснати дни от себичност,

изживявани просто така!

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не знаеш колко си права.Припомни ми една мисъл "The death of the ego will be the beginning of your real life"-" Със смъртта на егото ти ще започне истинският ти живот".Само че е трудно,дяволски трудно.Поздрави !
  • Да, така е, Руми, мъдро си го казала... Поздравления!
Random works
: ??:??