Аз помня всяка своя стъпка,
най-вече грешните встрани!
В душата - кръпка подир кръпка
от понатрупани вини.
Не съм предавала приятел,
предавали са ме, уви!
От всеки нов доброжелател
се пазя щом се появи!
Изгубих много да доказвам
кой бил е крив и кой е прав,
и чужди правила да спазвам,
и да преглъщам всеки гняв.
На грешниците се прощава
и благородно им простих!
Обидите им ще забравя
заключени във този стих!
Дано към мен не бъдат строги,
тъй както аз не бях със тях!
Сега остава и да мога
на себе си да си простя!
© Елка Тодорова All rights reserved.