Mar 13, 2014, 5:08 PM

Прошка, простете, не искам 

  Poetry
790 0 2

Леден вятър навънка се киска:
хорските думи крият измама...
Прошка, простете, вече не искам,
прошка съм искал само от мама.

Знам, Неделя е днес, Сиропустна,
и какво от това, ми кажете...
Нямам я мама с кротките устни,
да прости на сина греховете...

И по Богq и по Дявола черeн -
днес ще ровим църковната плесен.
Аз оставам на себе си верeн -
щом не съм вечен, значи съм грешен...

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??