Mar 14, 2021, 7:25 AM

Прощална Неделя 

  Poetry » Other
463 3 5

 

Ще трябва да простя и аз. Ще трябва. 
Тъгата ми преструва се, че спи.
Аз знам, че тя е будна. Не забравя.
Неделя е. И някой ще прости 
на някого... И слънце ще изгрее
във нечии помръкнали зеници...
Ще трябва да простя и аз, но смея ли?
Край мен, като пера от голи птици
валят отровни думи, гневни погледи...
погрешни стъпки спъват се в кокичета... 
Ще трябва да простя и аз, но мога ли?
Дали спасих поне едно "Обичам те!",
за да погледна право във очите 
тъгата ми, събудена в Неделя 
и да й кажа искрено "Простих ти!"
... Докато в огледалото ме гледа...

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??