Jul 18, 2016, 11:48 AM  

Просто е как се обичат 

  Poetry » Love
495 0 1

Просто е:

-Мъжко и женско винаги  се привличат!

Просто и естествено е да кажем:

-Те се обичат!

...

 

Тя бе красотата, в плът и дреха обвита.

Цвят на разцъфнал бадем.

Сутрешна роса във тревата попита,

мак  сред полето в пролетен ден.

 

Бидейки нежна и тиха,

тя бе омарата сутрин над езеро,

ноти от нежен рефрен,

тя бе и тайфун разбушуван,

щом стане сърдита,

вършачка, неоставяща клас несломен.

...

Той бе силата на ковашкия чук,

налагащ гореща стомана,

бе също и тракторен плуг,

оставящ след себе си земя разорана.

 

Той бе канара,

на вълните стояща в морето,

но бе и рохкава почва,

размекната след дъжд на полето.

...

Събраха се,

в момент от всемира,

универсален, изчистен.

Разбушува се лава, вода и метал

във спектакъл величествен.

 

Хвърчаха искри,

въртяха се бури

и никой борбата им не посмя да разтури.

...

Къде са сега?

Ето ги в парка, седят си на пейката преплели ръце.

Косите им бели, раздавали сили без мярка,

преследвайки своите диви коне.

 

 

 

 

 

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??