Sep 12, 2023, 8:38 AM  

Просто така те обичам 

  Poetry » Love
207 4 4


Просто така те обичам,

в очите ми е отразено.

Виждаш го този плам,

обитава и твоите очи

                 безпаметно.

Любов, която дава нам

пристан и дом в едно.

Любов, която е храм,

и там си неразривно,

             и безбрежно.

Любов, коята дава нам

живот и дело вечно.

Любов, която дава знам

разтеж и смисъл явен,

безмерно и потребно.

Просто така те обичам,

истински, лудо, огнено,

           земно и небесно.

Такъв какъвто си

                 аз те обичам,

луд и смирен, тъй нежно

аз те обичам и зова ти

     в зова си аз слушам.

Изпълнен със светлина,

и целия ми свят озарявяш.

И мрака дори в теб стаен

аз обичам и него осветяваш

     и преодоляваш го тихо.

С теб съм любов, не си сам,

ръцете ни сключени в едно,

са душите ни заедно.

Любов, от себе си аз отдавам

потъвам и отеквам в теб

                         безследно.

Изгубвам се, но и себе си в теб

                          откривам.

Зовът ти е във мен е безмерен,

гласът ти само ме прави

                          щастлива.

Ела в мен, ела безбрежен,

в обятията ти аз оставам.

Ела, и остани за постоянно.

Зовът ти само аз очаквам,

и ако някой ден безметежен

светът цвета си промени,

                               аз знам

че ти отново ще го озариш

                               и вечно.

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??