Jan 3, 2010, 7:10 PM

Просякът 

  Poetry » Phylosophy
462 0 0

Намерих левче, паднало в калта.

Подадох го на просяка пред мене,

а той, усмихнат, кимна ми едва,

с ръце обвил протъркани колèне.

 

Дано му носи, мислех си, късмет,

дано поне го мъничко съгрее!

С ирония, до кофите за смет,

човекът гледаше през мен и тихо пееше.

 

И сякаш се смали, осиротя

светът край мен – забързан и себичен.

Аз просяк бях, а просякът – съдба

и промисъл сред моя ден лиричен.

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??