Jan 13, 2013, 11:46 PM  

Пулмологично* 

  Poetry » Other
576 0 11

Пулмологично*

 

 

Отвъд

представата

за мрак и светлина

на въздуха дали му е добре?

Инстинкт е

никому да не показва

емоциите,

за които хората приказват,

притискайки го

в белите си дробове.

Отнемат

правото му да въздиша,

но той без много шум

оттегля се,

(донякъде!)

пламтящ и огорчен.

Завръща се,

за да попие влагата.

Изстисква я,

защото му тежи.

И само

в топлата човешка пазва

отглежда

мъничките си мечти.

 

 

____________________

* Вдъхновено от: "Пулмологично..."

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??