Един живот, пустиня от неволи
eдин живот потънал във прахта
eдин живот, във който ний сме голи
eдин живот, живот ли е това.
И тъй се скитаме, изгаряйки нозете
под огнените саби на деня,
догде измолим нощ от боговете,
тя идва по студена от смъртта.
В стремежа си да стигнем по-далече,
не свеждаме дори за миг глава,
а вятърът следите ни отвлече,
за да изгубим пътя за дома.
Но в таз пустиня от неволи
се крие кладенец на любовта
и който го открие, ще се моли
да няма край за него пустощта.
© Вангел Куков All rights reserved.
не свеждаме дори за миг глава,
а вятърът следите ни отвлече,
за да изгубим пътя за дома.
Много добър стих!Поздравления!