Apr 25, 2012, 10:10 AM

Път 

  Poetry » Phylosophy
334 0 1

Само пътят остана в моето сърце,

път безкраен, път без огън, без лице,

Път навън, към стари, все изгубени мечти,

окован в тъмница, без глас и тъй почти.

Изгубил е чертите си човечни.

Път към миговете вечни и далечни,

път нагоре, стръмен, полегат,

път, от който няма връщане назад.

И чудя се сега, когато скреж сковава скритите ми чувства,

когато огънят бушуващ спира и съчувства

 на всичко живо, що живее в моя свят,

защо все хаос царува в пълен, мрачен опиат.

 

Само пътя ми остана и нямам аз закрила.

Но ще вървя тъй все напред, доде аз имам сила.

© Влади All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Времето няма никакво значение в стихотворението, идеята е в спрял момент, всичко е абстрактна илюзия на хаоса. Посоките за време нямат реална функция. Поне това е моята идея като автор
Random works
: ??:??