Jan 25, 2017, 4:31 PM

Път към теб 

  Poetry
908 8 18

Няма как да достигна до теб – 
леден вихър смрази ми крилата.
В необятното, зимно небе
броди само пустинникът-вятър.

Планини и реки ни делят
от сълзи и затихнали рани.
Явно сбъркан е нашият път – 
през гората напряко ще хвана.

Има тръни, но има цветя
и живителни ручеи вяра.
Ще лекувам с отрова на змия
страхове, стари болки, кошмари...

На гранит с упоритата твърд
и с куража на горди кондори
зрънце обич ще пазя до смърт
и с тревата за теб ще говоря.

Няма как да те стигна сега – 
знам, че още си много далече, 
но когато се срещнем, с ръка
ще нахраня рояк птици с вечност.

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??