Oct 27, 2010, 1:56 PM

Пътека 

  Poetry » Other
493 0 5

Малка бяла пътека пред мен все върви,

мойте стъпки по стръмното дърпа.

„Хайде”, казва ми, ”бързай, иди, провери,

виж какво е зад другия ъгъл”.

 

И послушно аз припкам, местя крак подир крак,

а зад ъгъла виждам отново

мойта малка пътека - криволичи сама

и полека се губи от взора.

 

Запъхтян се набирам – няма ли край?

Извървях вече толкова стъпки,

изсънувах, извиках, изплаках, изсмях,

всички болки и думи. Преглътнах

 

не една самота. А челото ми – в пот,

може би, още малко остава -

не по-кратко от нечий човешки живот,

не по-дълго от миг на забрава.

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??