Пътуване
Пътувам, а с мене пътува
родена от болка сълза...
Тъжна картина рисува.
Душата ми търси роса...
Небето дано ме пожали
и прати дъждовен живец!
Лек вятър с любов да ме гали,
накичен със слънчев венец.
Музика да ме обгърне.
Незнайна, нечута до днес.
Болката да се превърне
в най-чакана, радостна вест!
Сълзата във бисер да блесне
и пръсне безбройни зърна,
в душата ми звънко да екне,
да ме обвий светлина!
© Стойна Димова All rights reserved.