Aug 3, 2011, 3:32 PM

Пътуване 

  Poetry » Other
1037 0 3

 

Пристига навреме експресният влак,

веднага намирам вагон

номер пет.

Отварям купето,

а вътре е мрак -

момче и момиче в прегръдка стоят.

 

Момчето със трепетни устни шепти

най-ласкави думи,

привело глава.

В очите му тя се оглежда,

пламти

и гали лицето му с топла ръка...

 

Открехвам полека, излизам навън.

Изпитвам не завист,

а малко тъга...

Сгрешила съм влака,

навярно насън

отминал е моят - кой знае кога!

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??