Пътят към Ада
Раждам се и вече съм на колела,
с плач посрещнала света.
Раждам се и трудно бих могла
да избягам от греха.
Живея в капана на комична призма,
на драматизъм от дебрите на цинизма.
Живея зад очилата на един от всички,
но не принадлежа на первезните им привички.
Докато се давят в океани без сол
и умират единствено от дървен кол,
мен ме хвърлят в смелия им свят,
на който крилата ми не принадлежат.
И без криле, налага ми се да вървя
по пътищата им адски, без плът да кървя.
Налага ми се - че като безкрила лесно ще живея,
но да тичам с вързани крака не умея.
И щом вече раят в пламъци гори,
а адът замръзва и никой не крещи,
значи някой, дърпащ светските конци,
е движел марионетките си с извадени очи.
Душата на света е и алфа, и омега,
и ту настава студ, ту адска жега.
Без да знае, вярва в тъмното начало,
а светлото, по тяхна команда, отдавна е умряло.
И вярват без вяра в слепи дарования,
причина да даряват на различните страдания.
Отдавна няма Рай и Ад
но пращат ме по адските пътеки пак.
© Росица Саси Дамянова All rights reserved.