Aug 20, 2007, 10:13 AM

Пътят свършва тук 

  Poetry
639 0 3
Да те гоня и после пак да се скрия
някъде, дълбоко в моите мечти.
Да те стигна и в ъгъла тихо да се свия,
без да смея и да дишам дори!

Очите си отварям,
а ти за кой ли път си сам.
Като миража вчерашен те аз забравям,
но ти пак се появяваш там!

Гледаш ме и всякаш казваш:
"Ела с мен и всичко остави!".
С ръка, трепереща, ми пътя нов показваш
и за миг отново тръгвам по следите ти!

Вървя до теб, но изведнъж се спирам -
оглеждам се,пред мене вече няма път.
Огорчена, тъжно констатирам,
че за нас пътят свършва тук!

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??