Apr 3, 2008, 8:52 AM

RACE DE LA MANGAL II 

  Poetry » Civilian
505 0 2

RACE DE LA MANGAL  II

Изпод омазана фуражка
две невярващи очи
гледат, по-скоро едното само,
крива, небръсната мунза,

два-три зъба жълти.
Една душа обезверена
тътрузи своя бит недраг
по пътищата на някогашна
родина.

Продрана куртка -
някога била е жълта -
едва прикрива тяло изкривено.
Две пълни чанти със нещата
от живота, всичките
без спомени, без минало
и бъдеще - излишно е.

Кондури сутрешни -
подарък от съдбата -
обути са на босо
и водят го къмто
небето, при създателя -
ей тъй гол и бос,
както бил изпратен на земята
прокълната.

на бай Тончо-катунара, който ни отърваваше от излишните спомени

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Бедна, но горда, искаща да и признаем доблестта, че никога не е откраднала или измамила!
    А иначе бая понамерисваше
  • Така е, бедната исзтрадала душа без претенции за нищо живеейки може да ни отвори очите за ценното в живота. Харесах! (вива бай Тончо)
Random works
: ??:??