Раздвоение
Душата ми – струна натегната,
в страстта си трепти, ще се скъса,
знам тази любов е последната,
но просто обидно е къса...
А никой не знае в Отвъдното
Животът дали продължава –
и ще си остане несбъдната
мечтата: да те притежавам!...
И тъй като малко сме „тука“,
а Цялата Вечност –„оттатък“,
дано да намерим пролука
за Пътят неземен нататък!...
Но душите ни как ли ще могат
във мъртви тела да са живи?!...
... И само със обич към Бога –
през цялата Вечност шастливи!?...
25.04.2021.
© Коста Качев All rights reserved.