Jul 3, 2007, 3:30 PM

Раздяла 

  Poetry
551 0 2
РАЗДЯЛА

Тази нощ е плакала луната.
Тази нощ е ронила сълзи,
по небето огнени и тъжни,
тази нощ оставила следи.

Кратерите зеят по лицето
като тъмни старчески петна.
Звезден плач застлал небето
в мека златна пелена.

Андромеда с писък огласява
в мрака като черна роба,
тъй прелестно опасна,
раждана из сребърна утроба.

Дяволско сияние попива
сълзите на белия Пегас.
Мъртвото сърце не иска да заспива,
а стене с тих, почти човешки глас.

Тази нощ е плакала луната.
Тази нощ е ронила сълзи.
Утрото окървави зората.
В утрото изгряха две зори.

© Мари Пиф All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??