Jul 1, 2008, 12:00 PM

Разходка в замъка на самотата (за тъмницата надолу вече слязох ) 

  Poetry » Other
741 0 4

В замъка на самотата на разходка съм!
Зад решетките в тъмница стенат хиляди души…
Зловещи великани, застанали отвън,
пазят зорко с хилядите си очи!


Часовник на стената отмерва часовете,
сякаш със звук от гилотина…
А лъжите - на нощта кралете,
с победа отбелязват и поредната година!


Злокобна песен пее завистта,
убийцата на толкова любов!
Ками дълбоко забива пак страха,
отровил стотици тонове живот…


От гробището-замък няма начин да излезеш сам!
Но какво да правя като вече влязох?!
Побързай! Измъкни ме някак си от там!
Почакай! Късно е… за тъмницата надолу вече слязох…

 

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??