Jun 22, 2010, 1:23 PM

Разказват... 

  Poetry » Love
1387 0 19


Разказват - била непредсказуема и дива,

тя идвала често без всякакво знамение.

Дочух, че както идва, така си и отива,

сякаш буря, слух или природно явление.

 

Как удряла силно, като градушка по пладне

и, плашещо стръвна, обърквала мислите.

Все искала някой да бутне, някак да падне,

воювала смело, отнемайки силите.

 

Обикнах дъжда, когато спрях да се страхувам

от това, че ме мокри, от едрите капки.

Разказвайте, хора, на слухове не робувам,

а вие пазете се и крийте под шапки.


© Анна Станоева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??