May 27, 2018, 1:45 AM

Разлюбена 

  Poetry » Phylosophy
1023 2 7

 

По стръмната пътека пак вървя

и сърцето ми потупва учестено,

до края на една измъчена война

достигнах цяла, но отчайващо разлюбена!

И отгоре се обръщам зад гърба си,

опитвам се да видя най-подир

каква ли бях, когато те последвах, 

за да пропилея безразъдно толкова години? 

 

***

Двадесет лета угаснсха нелепо,

зими двадесет прегръщаха наивността,

от сълзите, давещи тъга детинска,

до утъпканият път на зрелостта!

***

 

Онази 

снажната и плаха, лудовата,

която нежно те докосваше с ръце,

върхът достигна, но косите просребяха, 

време беше грешките си да прозре!

А всичко би могло да е различно,

стига само да го беше пожелала,

можеше да бъде, само спомен,

като някоя обагрена в лъчи поляна!

 

***

Но пътят беше ѝ подготвил изненада

подарък ценен до живот 

дни и нощи непрестанна радост

в сърчице пречисто - 

плод на тяхната любов!

 

26.05.2018 г.  

/един горчив юбилей/

 

© Весела Маркова All rights reserved.

The work is a contestant:

Накъде вървиш, човеко? »

27 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??