"Край Бургас вече работи първата ферма
за отглеждане на щурци" - телевизионна новина
Нима съм чула правилно? В щурци ли
насочи се гладът ни нечовешки?
Та те са беззащитни лекокрили,
които пеят нощем! Има грешка!
Тревите оживяват с песента им
и ласка балдахинна ни даряват.
А тази песен, плъзнала в кръвта ни,
дори и греховете ни прощава.
Звучи ми като страшен филм, измислен
посоките в душата да обърква.
В менюто си щурци ли вече иска
светът ни - окончателно побъркан?
Вкусът им бил на ядки и скариди,
а блюдото със тях - за богаташи.
Нима очаквате да им завидя?
Щурец в чинията? Това ме плаши!
Кажете ми къде да се подпиша
в защита на прекрасната им песен?
От тази новина аз спрях да дишам,
а въздухът разплакан се обеси.
20.07.2020
© Мария Панайотова All rights reserved.
Благодаря, че постави в любими! ❤️