Aug 22, 2016, 6:21 PM  

Разполовяване 

  Poetry » Love, White poetry
680 2 2

 

Удобното убежище 
на ласките се срути.
Живеем в пещерите на
няколкото премълчани думи. 
Захвърлили сме общото си минало

бельо нечисто в плиткия панер
на паметта.
Тъй непосилно е
това сбогуване

като скачени съдове
са твоята неутешима преданост
и моето непостоянство.
Между вечерята и филм на Ал Пачино 
си вземаш душ
и тялото ти на змиорка
се плъзва между серпантините
на хладния ми ум.
Изтегната на хълбок
пред очите ми,
приличаш на вълчица,
която кърми агне, 
преди да го разполови.

© Ивайло Терзийски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Уникален поет!
  • Иво, предполагам, че тук асоциациите с образа на вълчицата от Дантевия "Ад" са напълно неуместни! Защото с голямото си сърце чувствителен и изящен поет като теб изцяло заслужава обичта на своята Беатриче! Поздрави!
Random works
: ??:??