Mar 26, 2008, 9:30 AM

Развенчани митове и сринати тотеми 

  Poetry » Phylosophy
583 0 3

РАЗВЕНЧАНИ МИТОВЕ И СРИНАТИ ТОТЕМИ

 

Във влажната килия
на предразсъдъци
и безизходици
влетя свободно бодро птиче,
крилата дума,
белоснежен спомен
и със весел глас
обяви края на мъгливи
призраци с кръвясал поглед,
смъртта на гневни прилепи
с крила, плющящи в дъжда.
Влетя свободната воля
обезпокояваща,
искряща,
млада, арогантна и креслива.

Разгневи каменните
лица на идолите, изсечени
на стените в килията,
свъсени и сиви,
гневно мълчаливи
и освети гнилата плесен
по вековните бръчки на лика им.

Разпищя невярващите,
събуди спящите,
вдигна куци и сакати
и лиши божеците
от упоителните им молитви
и комфорта на реликвите им.

...

Роди се новата религия,
нов светъл ангел
със искрящи сребърни крила,
нова вяра в светлина
и съзерцание,
нова подредба и кроеж
вкупом бутнаха
Вековния тотем на
стария Идол,
сринал се в морето
от убити желания...

И грохота,
възвестил
ерата
на свободната
воля!

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??