Sep 24, 2023, 10:13 PM

Репортаж в края на лятото 

  Poetry » Other
214 1 2

 

Есента е любов пъстроока
и ръждясват на мрежата вените.
Прекипява на гроздето сока,
за да стихне в две чаши червени.

 

Няма скръб по любимата моя
проговаря под старата вишна.
Две сълзи ще отприщят пороя,
подир който смъртта е излишна.

 

Бяла котка край мене заплита
на съдбата неясния смисъл
и отново на босо се скитам
там където за крави съм писал.

 

Като ноти окапват листата,
на които завижда сам Щраус.
Тук на припек оставил душата си,
ще отплавам към градския хаос.

 

Ще описвам в нестройни куплети
разпилените мои животи,
но сърцето на лятото свети
от бурканите с грах и компоти.

 

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Тук на припек оставил душата си,
    ще отплавам към градския хаос."

    Усетих и съпреживях...
  • “Две сълзи ще отприщят пороя,
    подир който смъртта е излишна“- харесах си го този стих
Random works
: ??:??