Dec 11, 2019, 7:53 AM

Рождество 

  Poetry
752 1 0

Кротък пухкав снежец,
като цветен прашец,
борови мигли покрива.

 

В свойта бяла одежда
Земята изглежда
чудно, неземно красива.

 

Кръгла, златна Луна
на небесна софра
грей като житена питка.

 

Рой звездици в нощта,
като росни цветя,
свиват за празника китка.

 

Пред иконата свята,
с молитва в душата,
Рождество всеки почита.

 

Пее ангелски хор,
от небесен простор
химн най-тържествен долита.

 

Господ слиза във плът
да покаже Той път,
път към светли висини.

 

И с благия Си зов
за братство и любов
душите ни да възкреси.

© Ангелина Михайлова All rights reserved.

Произведението е включено в:
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??