Dec 7, 2012, 10:49 AM

Романтичен разговор 

  Poetry » Other
630 0 3

(не съвсем за птичките и пчеличките)

 


Светулките всъщност
излъчват сигнали,
подобни на кликване
по космически джиесем
за привличане на партньор
и чифтосфане.

А светулки от вражески вид
с подобни сигнали привлечени,
омагьосани,
оглупели  от влюбване, 
приближават,
за да бъдат изядени
на минутата.

                      "Само как го измисляш!" - 
                       възмутено възкликваш
                       докато пътуваме. -
                       "А не знаеш ли
                       колко много светулки се срещат
                       през лятото в планината!
                       И не си ли видяла
                       как романтично проблясват,
                       сякаш падат безбройни
                       звезди по земята!"

Романтично мое момче! -
ми се ще да отвърна. -
Най-романтично за мен би било,
ако утре речеш
да се върнем
на онази поляна в гората
сред стада от
пияни от обич светулки
ти и аз,
да забравим света,
да се любим,
и любим,
и любим,
и любим...
на пресекулки.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??