Oct 15, 2011, 2:03 PM

Ручеят 

  Poetry » Other
449 0 5

 

И ручеят на дните ми надоле

води повлече бавно,

към безкрая.

А беше буен и пенлив - отколе,

когато тъй далечен беше края...

 

Как сладко ромонеше свойта песен

и криеше под камъните

мренки...

Планински връх оглеждаше унесен

във него лик зелен и дълги сенки.

 

И сякаш стягаха го бреговете,

на камъчета често

се гневеше.

Течеше - нескован от ледовете,

прозрачност във водите му искреше...

 

Ала назад остана планината

и стръмният ù склон

със свойта сила...

Тече сега смирено в равнината

и тя е яростта му укротила.

 

 

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??