На улицата тъмна, там
между опустеслите дървета
и капките, ръждясъл дъжд
един самотник търси топлината
на любов родена в самота.
Копнежи гонят лъскавите мисли,
продават ти мечти без капка свян,
безлики сенки плашат враговете,
но също лъжат ни без срам.
Сърце копнее за отмора...
душата търси правдина,
а ти, самотнико, в тъмата
жадуваш за Народна свобода.
Къде си ти ,любов Народна!?
Къде е Най Великият Народ?
Нима ръждясахме от алчност,
превърнати в покорен роб!
© Ангел All rights reserved.
Марианка😀,Руми ,Благодаря и за любими😀,Васе 😀!Хубава вечер и до нови!